سیدعلیرضا میرعلینقی بعد از ظهر یکشنبه در اولین نشست هنری تخصصی نوای انتظار که با هدف بررسی وضعیت موسیقی بدون ساز مهدوی ایران در محل دفتر تبلیغات اسلامی قم برگزار شد افزود: نباید بگذاریم اتفاقی که در برخی شاخههای مداحی ما افتاده و کار به جایی رسیده که شکایت عده زیادی را در آورده است، در عرصه مهدوی نیز تکرار شود.
وی ابراز داشت: در موسیقی آوازی گاهی از برخی فرمها استفاده میشود که ریشه غربی دارد و حتی گفته میشود که تواشیح معمول در کشور از دید موسیقایی برگردان سنتهای کلیسای غربی است و درشأن اندیشههای مهدوی نیست.
میرعلینقی با تأکید بر اینکه نیازمند خلق فرمی خاص برای موسیقی مهدوی هستیم اضافه کرد: تولید شعر مناسب و پرمحتوا، تولید آوا و نواهای مناسب با این محتوا و از همه مهمتر تلفیق این دو عنصر با یکدیگر در عرصه موسیقی بدون ساز مهدوی بسیار مهم است.
رئیس آرشیو مرکز موسیقی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی خاطرنشان کرد: اگر هم شعر خوب و هم موسیقی خوب داشته باشیم تلفیق این دو به دشواری انجام میشود.
وی اضافه کرد: در فرهنگ صوتی مهدویت عمده حساسیت در انتخاب لحنها است که باید از منبع فرهنگی به خصوص با تنوع فرهنگی که در ایران سراغ داریم تغذیه شود.
گفتنی است میرعلینقی از سال 1370 تاکنون مسئول آرشیو مرکز موسیقی حوزه هنری است و آثار متعددی در حوزه نشر و مطبوعات داشته است.
وی از سال 70 تا 74 سرپرست گروه موسیقی دایره المعارف اسلامی تا دایره المعارف تشیع است و از چندین جشنواره لوح تقدیر دریافت کرده است.
همچنین یادآور میشود که اولین نشست تخصصی نوای انتظار از سوی پژوهشکده مهدویت و با همکاری حوزه هنری استان قم، دفتر تبلیغات اسلامی و... برگزار شد.